Over mij

Wie ben ik?
Mijn naam is Rianne Zandee (1964). Ik ben getrouwd met Peter en heb drie kinderen, die allemaal uit huis zijn. Na mijn studie sociale geografie heb ik bijna 30 jaar gewerkt bij de overheid, het bedrijfsleven en het onderwijs. Maar mijn verlangen bleef om behalve met mijn hoofd meer met mijn handen en mijn hart te gaan werken. Als ik mensen behandel gaat mijn hart echt open. Ik sta er steeds weer opnieuw versteld van hoeveel mijn handen kunnen voelen. Dit terug te mogen geven aan cliënten voelt als het geven van een cadeautje. Ook vind ik het heel bijzonder dat ik door de behandeling zo dicht bij mensen mag komen. Ik ervaar dat dan weer als een cadeautje aan mezelf.

Opleidingen

  • 2016 – diploma Therapeut Integrale Lichaamsmassage (ILM) bij Sonnevelt opleidingen. Onderdeel van de opleiding zijn klassieke (ontspannings)massages en energetische massages, gebaseerd op de traditionele Chinese geneeskunde. Lees meer over energetische massages in mijn BLOG.
  • 2015 – 2016 opleidingen ‘Vreeling Exposure’ en ‘Vreeling Deep Tissue’ bij Losjes massage in Utrecht.
  • 2017 – diploma Medische Basiskennis (MBK) bij Sonnevelt opleidingen.
  • 2019 – cursus Bindweefselmassage bij MYOS opleidingen. Lees meer over bindweefselmassage in mijn BLOG.
  • 2020-2021: Cranio-sacraal therapie opleiding (1e jaar afgerond, examen gedaan) bij Upledger instituut.
  • 2022 – cursus massage bij schouderklachten en bekkenklachten bij Esoterra.
  • 2023 – Triggerpointmassage bij Esoterra

Professionalisering
Sinds april 2018 ben ik aangesloten bij de Vereniging Integrale Vitaliteitkunde (VIV), een beroepsvereniging voor zorgverleners in de complementaire zorg. Ook heb ik me ingeschreven in het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ). Dit betekent dat behandelingen (deels) worden vergoed als je een aanvullende verzekering hebt voor complementaire / alternatieve zorg. Lees meer over vergoedingen.
In oktober 2019 is mijn praktijk door collega’s van de VIV gevisiteerd, met een positief resultaat. Vanaf januari 2020 ben ik namens de VIV zelf visiteur en mag een kijkje nemen in de praktijken van andere therapeuten. Doel van de visitaties is het borgen van de kwaliteit van de praktijkvoering en het bieden van ondersteuning aan de praktijkhouder.